ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ

Μπορεί τα φετινά Χριστούγεννα να είναι διαφορετικά από πολλές απόψεις, μπορεί να μην γιορτάσουμε όπως θα θέλαμε, αλλά κάτι διαφορετικό θα λάμψει στον ουρανό στις 21 Δεκεμβρίου. Η σύνοδος Δία και Κρόνου ή αλλιώς ''αστέρι της Βηθλεέμ'' θα αποτελέσει ένα μοναδικό φαινόμενο.

Οι δύο γίγαντες του πλανητικού μας συστήματος, πλησιάζουν σταδιακά ο ένας τον άλλο από τις αρχές του καλοκαιριού και θα εμφανιστούν σχεδόν ως ένας «διπλός πλανήτης» στις 21 Δεκεμβρίου 2020.

Το φαινόμενο, γνωστό ως «σύνοδος Δία και Κρόνου», μπορεί να γίνει ορατό από οπουδήποτε στη Γη, αμέσως μετά το ηλιοβασίλεμα.

 

art.jpg

 

Ο Γερμανός αστρονόμος, Γιοχάνες Κέπλερ, έγραψε το 1614 ότι πίστευε πως το «αστέρι της Βηθλεέμ» που οδήγησε τους τρεις μάγους στη φάτνη του Χριστού σύμφωνα με την ιστορία της Γέννησης θα μπορούσε να ήταν «σύνοδος του Δία και του Κρόνου».

Είναι τόσο λαμπρό το σημείο της σύζευξης ώστε δημιουργείται μία λάμψη, η οποία εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ''αστέρι''.

Το φαινόμενο αυτό γνωστό και ως ''αστέρι της Βηθλεέμ'' ήταν τελευταία φορά ορατό από τη γη, στις 4 Μαρτίου 1226. Το επόμενο αστέρι της Βηθλεέμ θα εμφανιστεί στις 15 Μαρτίου του 2080.

πηγή: cna.gr

Επιμέλεια κειμένου: Δέσποινα Σιδέρη