Θετικοί στον κορωνοϊό δύο γορίλες στο Σαν Ντιέγκο

Δύο γορίλες οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς αιχμαλωσίας σε ζωολογικό κήπο στο Σαν Ντιέγκο, διαγνώστηκαν θετικοί στον covid-19, πράγμα που έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία στους ανθρώπους που εργάζονται στον κήπο. Η μετάδοση του ιού στους δύο γορίλες έχει γίνει σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από κάποιον από το προσωπικό του ζωολογικού κήπου ή από κάποιον επισκέπτη.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, ακόμη ένας γορίλας φαίνεται επίσης να νοσεί από COVID-19 και να είναι συμπτωματικός, αφότου έγινε γνωστή η μόλυνση των προηγούμενων δύο.

Παράλληλα, η εκτελεστική διευθύντρια του πάρκου, Λίζα Πέτερσον, δήλωσε στο Associated Press ότι οκτώ γορίλες που ζουν μαζί στο πάρκο διαθέτουν τον ιό και αρκετοί μάλιστα αρκετοί έχουν βήχα.

Το πάρκο είναι κλειστό για το κοινό από τις 6 Δεκεμβρίου λόγω του lockdown, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Μάλιστα, η κ. Πίτερσον πρόσθεσε πως προς το παρόν, στους γορίλες χορηγούνται βιταμίνες, υγρά και τρόφιμα, αλλά καμία ειδική θεραπεία για τον ιό.

«Εκτός από κάποια συμφόρηση και βήχα, οι γορίλες τα πάνε καλά» εξήγησε η διευθύντρια.

Πηγή: in.gr

   Δημοσίευση: Παυλιδάκης Ιωάννης