Πολιτική Απορρήτου Προστασίας Δεδομένων

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ


Το lafamiglia.com.gr συλλέγει προσωπικά στοιχεία μόνο όταν κάποιος χρήστης χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του. 
Το lafamiglia.com.gr χρησιμοποιεί τα στοιχεία των χρηστών για τους παρακάτω λόγους:

α) Συνομιλία σε πραγματικό χρόνο. (Chat)
β) Συνομιλία στο κοινωνικό δίκτυο (Social Network)
γ) Αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters)
δ) Επικοινωνία του lafamiglia.com.gr με τους χρήστες για οποιοδήποτε θέμα

Το lafamiglia.com.gr μπορεί -αλλά δεν υποχρεούται- να καταγράφει το περιεχόμενο των μηνυμάτων που αποστέλλονται από τους επισκέπτες / χρήστες των σχετικών υπηρεσιών αποκλειστικά για τη διαπίστωση παραβάσεων των όρων χρήσης, όπως προβλέπεται ειδικότερα στους Όρους Χρήσης και για κανέναν άλλο σκοπό. Το lafamiglia.com.gr δε δύναται να γνωστοποιήσει σε τρίτους το περιεχόμενο των σχετικών μηνυμάτων εκτός εάν ο συντάκτης τους συμφωνεί ή ο νόμος ή αρμόδια αρχή το απαιτεί.

H διεύθυνση IP (π.χ. 136.444.35.8) καθορίζεται από τον παροχέα (Internet Provider) της σύνδεσης μέσω της οποίας ο Η/Υ του επισκέπτη/χρήστη έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο και στη συνέχεια στο lafamiglia.com.gr. Η διεύθυνση IP κρατείται για τεχνικούς λόγους, καθώς και για θέματα που άπτονται της ασφάλειας των συστημάτων του lafamiglia.com.gr (server, website, database κλπ), ενώ παράλληλα αξιοποιείται για την συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων. Η διεύθυνση IP του μέλους, από την οποία αυτός επικοινώνησε με την ιστοσελίδα του lafamiglia.com.gr δύναται να παραδοθεί στις αρμόδιες αστυνομικές ή δικαστικές αρχές, εφόσον ζητηθεί από τον νόμο.

Το lafamiglia.com.gr δίνει το δικαίωμα στους χρήστες του να διαγράψουν τα προσωπικά τους στοιχεία που έχουν δηλώσει, να τα διορθώσουν ή/και να ενημερώσουν ή/και να διαγράψουν ή/και να απενεργοποιήσουν την εγγραφή τους, ανά πάσα στιγμή. Εάν το lafamiglia.com.gr λάβει οποιαδήποτε καταγγελία ή ειδοποίηση, ότι ο χρήστης δημοσιεύει οπουδήποτε στο lafamiglia.com.gr πληροφορίες που παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα τρίτων προσώπων, διατηρεί το δικαίωμα να προβεί στην άμεση διαγραφή του λογαριασμού του χρήστη.

Το lafamiglia.com.gr δίνει το δικαίωμα στους χρήστες του να επιλέξουν οποιοδήποτε όνομα χρήστη επιθυμούν κατά την εγγραφή τους, αρκεί αυτό να είναι διαθέσιμο, να μην είναι πρόστυχο, να μην δηλώνει ερωτικές προτιμήσεις και να μην είναι προσβλητικό προς τους υπόλοιπους χρήστες. Εάν το όνομα του χρήστη θεωρηθεί προσβλητικό από το lafamiglia.com.gr, τότε αυτό διατηρεί το δικαίωμα να προβεί στην άμεση διαγραφή του λογαριασμού αυτού του χρήστη.

Το lafamiglia.com.gr δεσμεύεται να μην προβεί σε πώληση, ενοικίαση και δημοσίευση ή κοινοποίηση των στοιχείων των χρηστών του lafamiglia.com.gr σε κανένα τρίτο φορέα. Το lafamiglia.com.gr μπορεί να διοχετεύσει στοιχεία των χρηστών μόνο στις αρμόδιες αρχές.

Κάποια δεδομένα τα οποία δεν είναι ενεργά μετά τον ένα χρόνο παραμονής διαγράφονται.

ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ/ΑΡΧΕΙΩΝ

Το lafamiglia.com.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των φωτογραφιών/αρχείων που τυχόν θίγουν προσωπικά δεδομένα. 

Σύμφωνα με το άρθρο 13 του Νόμου 2472/1997 για την «Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα»:

Δικαίωμα αντίρρησης

1. Το υποκείμενο των δεδομένων έχει δικαίωμα να προβάλλει οποτεδήποτε αντιρρήσεις για την επεξεργασία δεδομένων που το αφορούν. Οι αντιρρήσεις απευθύνονται εγγράφως στον υπεύθυνο επεξεργασίας και πρέπει να περιέχουν αίτημα για συγκεκριμένη ενέργεια, όπως διόρθωση, προσωρινή μη χρησιμοποίηση, δέσμευση, μη διαβίβαση ή διαγραφή. Ο υπεύθυνος επεξεργασίας έχει την υποχρέωση να απαντήσει εγγράφως επί των αντιρρήσεων μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών. Στην απάντησή του οφείλει να ενημερώσει το υποκείμενο για τις ενέργειες στις οποίες προέβη ή, ενδεχομένως, για τους λόγους που δεν ικανοποίησε το αίτημα. Η απάντηση σε περίπτωση απόρριψης των αντιρρήσεων πρέπει να κοινοποιείται και στην Αρχή.

2. Εάν ο υπεύθυνος επεξεργασίας δεν απαντήσει εμπροθέσμως ή η απάντησή του δεν είναι ικανοποιητική, το υποκείμενο των δεδομένων έχει δικαίωμα να προσφύγει στην Αρχή και να ζητήσει την εξέταση των αντιρρήσεών του. Εάν η Αρχή πιθανολογήσει ότι οι αντιρρήσεις είναι εύλογες και ότι συντρέχει κίνδυνος σοβαρής βλάβης του υποκειμένου από την συνέχιση της επεξεργασίας, μπορεί να επιβάλλει την άμεση αναστολή της επεξεργασίας έως ότου εκδώσει οριστική απόφαση επί των αντιρρήσεων.

3. Καθένας έχει δικαίωμα να δηλώσει στην Αρχή ότι δεδομένα που τον αφορούν δεν επιθυμεί να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας από οποιονδήποτε, για λόγους προώθησης πωλήσεως αγαθών ή παροχής υπηρεσιών εξ αποστάσεως. Η Αρχή τηρεί μητρώο με τα στοιχεία ταυτότητας των ανωτέρω. Οι υπεύθυνοι επεξεργασίας των σχετικών αρχείων έχουν την υποχρέωση να συμβουλεύονται πριν από κάθε επεξεργασία το εν λόγω μητρώο και να διαγράφουν από το αρχείο τους τα πρόσωπα της παραγράφου αυτής. 
Ως εκ τούτου, αν κάποιος επισκέπτης διαπιστώσει ότι δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες που προσβάλλουν προσωπικά του δεδομένα (υποκείμενο), παρακαλείται να επικοινωνήσει με τους διαχειριστές για τη διενέργεια όλων των νόμιμων διαδικασιών που προβλέπονται από τα παραπάνω. 

ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΟΡΟΙ

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του χρήστη των υπηρεσιών του lafamiglia.com.gr υπόκειται στους όρους του παρόντος τμήματος καθώς και στις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν. 2472/1997) για την προστασία του ατόμου και την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όπως έχει συμπληρωθεί με τις αποφάσεις του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τα Π. Δ. 207/1998 και 79/2000 και το άρθρο 8 του Ν. 2819/2000 όπως και το Νόμο 2774/1999 και του ευρωπαϊκού δικαίου (οδηγίες 95/46/ΕΚ και 97/66/ΕΚ). Οι παρόντες όροι διατυπώνονται λαμβανομένων υπόψη τόσο της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας και ειδικότερα του Διαδικτύου όσο και του υπάρχοντος - αν και μη πλήρως ανεπτυγμένου - πλέγματος νομικών ρυθμίσεων σχετικά με τα ζητήματα αυτά. Σε αυτό το πλαίσιο, οποιαδήποτε ενδεχόμενη σχετική ρύθμιση θα αποτελέσει αντικείμενο του παρόντος τμήματος. Σε κάθε περίπτωση διατηρούμε το δικαίωμα αλλαγής των όρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων κατόπιν ενημέρωσης των χρηστών και μέσα στο υπάρχον ή και ενδεχόμενο νομικό πλαίσιο. Εάν κάποιος χρήστης δε συμφωνεί με τους όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων που προβλέπονται στο παρόν οφείλει να μη χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του lafamiglia.com.gr .