Δύσκολες ώρες για τον Στέφανο Χίο...

Στη μονάδα αυξημένης θεραπείας νοσηλεύεται ο δημοσιογράφος και εκδότης Στέφανος Χίος μετά την επίθεση με όπλο που δέχτηκε σήμερα τα ξημερώματα έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια. Η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή αλλά ελεγχόμενη.

xios.png

Το χρονικό της επίθεσης.

Ο Στέφανος Χίος έφτασε στο σπίτι του στις 3:00 το πρωί, σταθμεύει το όχημα του και πριν προλάβει να εξέλθει, ένας άνδρας με κουκούλα πλησιάζει και τον πυροβολεί εξ επαφής. Η πρώτη σφαίρα τον χτυπά στον λαιμό και η δεύτερη στα πλευρά. Και τα δύο τραύματα είναι διαμπερή. Αμέσως μετά την επίθεση, ο δράστης και ο συνεργός του , καθώς οι αρχές κάνουν λόγο για ύπαρξη συνεργού τρέπονται σε φυγή και ο δημοσιογράφος φεύγει με το αυτοκίνητο του για το Σισμανόγλειο όπου και έλαβε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταφερθεί στο ΚΑΤ. Σύμφωνα με συνεργάτες του Στέφανου Χίου, ο δημοσιογράφος φαίνεται πως προσπάθησε να σπρώξει τον δράστη με την πόρτα του αυτοκινήτου του και ίσως αυτό αυτή ακριβώς η κίνηση του ήταν που τον γλίτωσε από ένα καίριο χτύπημα. Την ίδια ώρα, υπάρχουν πληροφορίες και για ενδεχόμενο εμπλοκής του όπλου με τον δράστη να προσπαθεί ανεπιτυχώς να πυροβολήσει και για Τρίτη φορά.

stefanos_Xios.jpg

Τα αίτια της επίθεσης

Φως στα αίτια της επίθεσης αναμένεται να ρίξει η κατάθεση του δημοσιογράφου. Οι αρχές αναμένουν την βελτίωση της κατάστασης της υγείας του προκειμένου ο ίδιος να περιγράψει τι ακριβώς συνέβη και εάν υπάρχουν σημάδια που ενδέχεται να «δείξουν» τους δράστες. Σε δεύτερο χρόνο θα εξεταστεί και υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο σημείο και ενδεχομένως έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών.

Ευχόμαστε από καρδιάς να πάνε όλα κατ'ευχήν...περαστικά!

Επιμέλεια άρθρου: Καρυδάκη Νικολέτα

Πηγή: skai.gr