Πέτρος Μουρατίδης: «Ο βασιλιάς της νύχτας» στη Θεσσαλονίκη δεν μένει πια εδώ

mouratidis_main.jpg

Η διαδρομή του επιχειρηματία που έβλεπε μπροστά και έστησε μυθικά μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη, αλλάζοντας τον χάρτη του nightlife της πόλης.

Είναι ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή, καλοκαίρι του 1986 και στην Amnesia, που βρίσκεται στην περιοχή του αεροδρομίου στη Θεσσαλονίκη, ένα παλλόμενο πλήθος χορεύει ασταμάτητα. Την ίδια στιγμή, ένα αεροπλάνο που έχει μόλις απογειωθεί, περνάει αρκετά ψηλά από τα κεφάλια τους, προκαλώντας ένα ντελίριο στους 1.500 και πλέον θαμώνες της ντισκοτέκ.

Ο Πέτρος Μουρατίδης, εκ των ηγετικών μορφών της ομάδας που έστησε την Amnesia, χαμογελάει, ενώ μιλάει με τον συνεταιρό του, Μάκη Ζουμπούλη. Στα 33 του τότε χρόνια, ο Μουρατίδης έχει ήδη χτίσει ένα καλό όνομα που θα γιγαντωθεί μέσα την επόμενη δεκαετία, χωρίς ο ίδιος να το «φωνάζει», όντας ένας άνθρωπος που δεν του άρεσε να επαίρεται.

 

Η «φυγή» του έγινε γνωστή σήμερα, βυθίζοντας στην θλίψη την οικογένειά του, τους τρεις γιους του, που «έτρεχαν» τα τελευταία χρόνια τον όμιλο που έστησε, έχοντάς τον πάντα δίπλα τους. Όταν νόσησε από κορωνοϊό, δεν το αντιλήφθηκε από την αρχή και η εισαγωγή του ένα μήνα πριν στο ΑΧΕΠΑ σήμανε το τέλος της μυθικής διαδρομής αυτού του «βασιλιά της νύχτας», όπως τον έλεγαν φίλοι και συνεργάτες.

 

petros-3.jpg

petros-2.jpg

Πηγή: https://www.protothema.gr/

Δημοσίευση άρθρου: Ηλιάννα Ρεφενδαρίου