Αμερικάνικο debate: Ένταση, προσβολές και ύβρεις

Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο παρακολούθησαν χτες όπως εκτιμάται το πιο επεισοδιακό debate στην ιστορία των ΗΠΑ. Μία μονομαχία που τα είχε όλα. Προσβολές εκατέρωθεν, διακοπές, ένταση, ακόμα και βρισιές.

Όπως αναμενόταν ο πρόεδρος Τραμπ όρισε το ρυθμό της συζήτησης ανεβοκατεβάζοντας την ένταση όποτε ήθελε. Διέκοψε μάλιστα πολλές φορές τον αντίπαλο του με τον δικό του εκρηκτικό τρόπο, βγάζοντας αγένεια. Μέχρι που και ο συντονιστής του debate προσπάθησε να τον επαναφέρει στην τάξη.

Χαρακτηριστικά ο Τραμπ κατηγόρησε τον υποψήφιο για το χρίσμα Μπάιντεν για ξέπλυμα χρήματος του γιου του ενώ μεταξύ άλλων τον χαρακτήρισε '' μαριονέτα της Αριστεράς''. Επίσης επί προσωπικού του είπε ότι δεν έχει ίχνος ευφυϊας πάνω του.

tramp-bainten.jpg

Από την άλλη πλευρά και ο Τζο Μπάιντεν δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια. Κατηγόρησε τον πρόεδρο για φοροδιαφυγή εκμεταλλευόμενος τα τελευταία δημοσιεύματα των ΜΜΕ που τον κατηγορούν για απόκρυψη εσόδων και μη πληρωμή των υποχρεώσεων του. 

Και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών διέκοπτε τον Τραμπ συνεχώς ενώ μίλησε άσχημα ξεπερνώντας τα όρια πολλές φορές. Δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον αντίπαλο του ψεύτη αλλά και κλόουν. 'Ηταν μία γλώσσα που δεν έχουμε συνηθίσει τον Τζο Μπάιντεν να χρησιμοποιεί.

debate.jpg

Τα θέματα συζήτησης που έφεραν και τις εντάσεις ήταν η πανδημία και ο χειρισμός της υγειονομικής κρίσης, η οικονομία που έχει δεχτεί πλήγμα λόγω του ιού και η αστυνομική βία.

Οι δύο άντρες αναμένεται να συναντηθούν ξανά τηλεοπτικά στις 15 και 22 Οκτωβρίου στο Μαιάμι και στο Τένεσι αντίστοιχα.

Πηγή: iefimerida.gr

                                                                             Επιμέλεια κειμένου: Γιάννης Παυλιδάκης