Χρυσή Αυγή: Επίσημα εγκληματική οργάνωση

Η μεγαλύτερη πολιτική δίκη στην ιστορία της μεταπολίτευσης και μετά ολοκληρώθηκε σήμερα στις 10:49 έξω από το εφετείο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η Χρυσή Αυγή δεν υπάρχει πια. Κατακερματίστηκε. Είναι πια παρελθόν. Οι εγκέφαλοι του κάποτε κόμματος κρίθηκαν καταδικαστέοι. 

Οι δικαστές ανακοίνωσαν την απόφαση σταθμός το πρωί δίνοντας την χαρακτηριστική βολή στους φασίστες, πρώην βουλευτές. Ένοχοι όλοι. Εγκληματίες όλοι.

bouleutes-xrusis-augis.jpg

 

Αναλυτικά: Ένοχος για τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα κρίθηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ένοχοι είναι οι παρακάτω: Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Γιώργος Γερμενής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Ηλίας Παπαδόπουλος, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πιθανή ποινή φυλάκισης έως και δεκαπέντε ετών.

Ως απλά μέλη της οργανωτικής κρίθηκαν ένοχοι επίσης οι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής. 

Στην απόφαση της δικαιοσύνης αντέδρασε με χειροκροτήματα το πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο έξω από το εφετείο ενώ η  Μάγδα Φύσσα είναι το πρόσωπο της ημέρας καθώς νιώθει ανακούφιση, μιας και οι δολοφόνοι του παιδιού της θα πάνε φυλακή.

                                        Επιμέλεια κειμένου: Παυλιδακης Ιωάννης