Ομάδα Αιγαίου: Εκδίδει λεύκωμα για να γιορτάσει τα 20 χρόνια της

Η Ομάδα Αιγαίου κλείνει αισίως τα 25 χρόνια λειτουργίας της. Είναι μία παρέα ανθρώπων που αγαπούν τη θάλασσα και τα νησιά μας και μοιράζονται τα ίδια ιδεώδη στη βοήθεια στον συνάνθρωπο. Τα πιο πολλά μέλη της έχουν στην κατοχή τους κάποιο φουσκωτό σκάφος αλλά όλοι αγαπούν την Ελλάδα και τα νησιά της.

Ταξιδεύουν σε ακριτικά νησιά, οργανώνουν διάφορες δραστηριότητες και βοηθούν τους συνανθρώπους τους στα νησιά που είναι απομακρυσμένα, χωρίς να έχουν τα προνόμια άλλων δημοφιλών προορισμών.

4566e59eb6fa493eb9b9d749e15ceec8.jpg

Η ομάδα πρωτοδημιουργήθηκε το 1995 αλλά με την επίσημη της μορφή, υπάρχει από το 2000 ενώ το καταστατικό της γράφτηκε μετά από τη συνέλευση των μελών της το 2005.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 και πλέον ετών λειτουργίας της, η Ομάδα Αιγαίου θα εκδώσει ένα λεύκωμα πολυτελούς έκδοσης 160 σελίδων. Το λεύκωμα θα περιέχει στοιχεία από τις δράσεις της ομάδας, ενημερωτικό υλικό και φωτογραφίες από τα ακριτικά μέρη που έχουν επισκεφτεί τα μέλη της.

Οι παρέες και ο εθελοντισμός πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν και να είναι ο φάρος ανθρωπιάς στις δύσκολες μέρες που ζούμε. Μακάρι να υπάρξουν και άλλοι ώστε να επιβιώνουμε σε έναν καλύτερο κόσμο.

                                                                       Επιμέλεια Κειμένου: Παυλιδάκης Ιωάννης