Παρελθόν από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Κοντωνής

Την παραίτηση του στα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, υπέβαλε σήμερα το πρωί το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Σταύρος Κοντωνής. Αφορμή για την απόφαση του αυτή, στάθηκε η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, καθώς με τις αλλαγές του ποινικού κώδικα από την προηγούμενη κυβέρνηση, οι ποινές για τέτοια αδικήματα είναι ηπιότερες.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει χάσει το δρόμο της και δεν βρίσκεται πια στο πλευρό του κάθε Έλληνα πολίτη.

 

kontonis.jpg

Χαρακτηριστικά ο κύριος Κοντωνής δήλωσε: ''Το κόμμα, ο τρόπος που οργανώνεται από εδώ και πέρα και οι πολιτικές που εκπονούνται είναι μία εσωκομματική πάλη που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού και της κοινωνίας''.

Για την αφορμή της αποχώρησης του και τον ποινικό κώδικα είπε: Η ποινική μεταχείριση του αρχηγού μίας εγκληματικής είναι ίδια με τα μέλη και εγώ αυτό το θεωρώ προβληματικό.

Με τις αλλαγές του ποινικού κώδικα δεν υπάρχει πλέον στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και αυτό είναι κάτι που επίσης το είχα αναφέρει, έχοντας στο μυαλό μου τη δίκη για τη Χρυσή Αυγή.

Η παραίτηση Κοντωνή είναι μία ακόμα απόδειξη των εσωκομματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με το κλίμα στην Κουμουνδούρου να γίνεται ολοένα και βαρύτερο.

Πηγή: in.gr

                                                                               Επιμέλεια Κειμένου: Γιάννης Παυλιδάκης