Κυριάκος Μητσοτάκης: Μόνιμοι όλοι οι γιατροί στις ΜΕΘ της χώρας

Τη μονιμοποίηση των ιατρών που έχουν ριχθεί στην μάχη για την καταπολέμηση της πανδημίας, ως επιβράβευση της προσφοράς τους και του έργου τους, ανακοίνωσε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι μία δέσμευση την οποία είχαμε αναλάβει και για όλους τους νοσηλευτές οι οποίοι προσελήφθησαν κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης. Επεκτείνεται και σε όλους τους γιατρούς οι οποίοι εργάζονται σήμερα στις ΜΕΘ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

mitsotakis- meth.jpg

Είναι μία πράξη αναγνώρισης από την πολιτεία του σπουδαίου έργου που επιτέλεσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά είναι και μία αδήριτη ανάγκη για τη στελέχωση των νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που έχουν ανοίξει τους τελευταίους μήνες», ανέφερε κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Βρισκόμαστε στις πιο κρίσιμες ώρες του αγώνα με την πανδημία και θέλω και σήμερα να ακουστεί αυτό το μήνυμα παντού, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι το ΕΣΥ και το προσωπικό του θα συνεχίσουν να αντέχουν μολονότι λειτουργούν επί εβδομάδες «στο κόκκινο».

siskepsi.jpg

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ για το έργο τους, προσθέτοντας ότι μετά το ξέσπασμα της πανδημίας η κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητα την αύξηση του προσωπικού και την ενίσχυση των υλικοτεχνικών υποδομών που διαθέτουν τα νοσοκομεία.

Με αυτή την πράξη ο πρωθυπουργός επιβραβεύει τους γιατρούς που είναι στη πρώτη γραμμή της μάχης, ταυτόχρονα θωρακίζει όμως και το ΕΣΥ για το μέλλον.

Πηγή: newsit.gr

         Επιμέλεια Κειμένου: Παυλιδάκης Ιωάννης