Καιρός: Έρχεται ψυχρή εισβολή με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας

Οι εικόνες με τη ζέστη και τον κόσμο στις παραλίες από την Τετάρτη θα είναι παρελθόν. Δύο διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από τα Βόρεια θα επισκεφτούν διαδοχικά τη χώρα μας, φέρνοντας τον χειμώνα στην Ελλάδα αν και άργησε.

Χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι άνεμοι οι οποίοι θα είναι βόρειοι τις τάξεως των 6-7 και τοπικά 8 Μποφόρ, οι βροχές και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές τις Βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο αλλά και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες οι οποίες το Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας θα είναι και κάτω από το μηδέν.

Στην Αθήνα η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν στους 22 βαθμούς Κελσίου ενώ το ερχόμενο διήμερο δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου. Μιλάμε για μία πτώση της τάξεως των 12-13 βαθμών ενώ σε πολλές περιοχές η πτώση θα φτάσει και τους 17 με 18 βαθμούς.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις περιοχές της Βορειοδυτικής Ελλάδας τις πρώτες πρωινές ώρες καθώς η θερμοκρασία θα είναι κάτω από το μηδέν, δημιουργώντας συνθήκες ολικού παγετού στους δρόμους.

Πηγή: protothema.gr

   Δημοσίευση: Παυλιδάκης Ιωάννης