Βοιωτία: Lockdown σε όλο το νομό με απόφαση Χαρδαλιά

Σε κατάσταση ολικού lockdown εισήλθε από χτες ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας μετά από απόφαση που πήρε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της νόσου στις γύρω περιοχές.

Έτσι μετα την Αλίαρτο, όλες οι πόλεις της Περιφέρειας μπαίνουν σε σκληρή καραντίνα καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται επικίνδυνα τις τελευταίες ημέρες και σε άλλες πόλεις όπως η Λιβαδειά, οι Θεσπιές και η Θήβα.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν:

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.
Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).


Επίσης προβλέπεται:
H λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

H λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

H επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της ως άνω Περιφερειακής Ενότητας .

H παραπομπή της αξιολόγησης της επιδημιολογικής κατάστασης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και η εξέταση των σχετικών δεικτών στην τακτική συνεδρίαση της την Παρασκευή 15/11.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Τρίτη 12/01/2021 και ώρα 06:00 μέχρι τη Δευτέρα 18/01/2021 και ώρα 06:00.

Πηγή: iefimerida.gr 

Δημοσίευση: Παυλιδάκης Ιωάννης