Άρση μέτρων: Άνοιγμα της αγοράς με click away και ραντεβού εντός των καταστημάτων

Το στίγμα της κυβέρνησης όσο αναφορά το άνοιγμα της αγοράς και τη σταδιακή άρση των μέτρων με την μέθοδο ''ακορντεόν'' έδωσε χτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως η κατάσταση στη χώρα είναι καλύτερη τώρα, από την περίοδο των εορτών, όταν άνοιξε η αγορά.

Οι πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να έχει βάλει στόχο το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου με τη γνώστη σε εμάς πια μέθοδο του click away σε κάποια καταστήματα αλλά και το click inside σε κάποια άλλα. Η κυβέρνηση θα λάβει τις προτάσεις των ειδικών την Παρασκευή και θα αποφασίσει αν και το άνοιγμα της αγοράς μοιάζει σίγουρο.

Τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως, τηρώντας όμως τις επιφυλάξεις τους, βλέποντας την επιδημιολογική εικόνα της χώρας βδομάδα με τη βδομάδα, καθώς υπάρχει ανησυχία για πιθανή αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική.

Μαζί με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ρολά θα ανεβάσουν ξανά τα κομμωτήρια, τα βιβλιοπωλεία, τα κέντρα αισθητικής και τα ΚΤΕΟ ότι δηλαδή ίσχυε και την περίοδο των εορτών στη χώρα. Τις όποιες ανακοινώσεις για την άρση των μέτρων και τις λεπτομέρειες αυτόν, θα κάνει στην ενημέρωση της Παρασκευής ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Πηγή: protothema.gr

   Δημοσίευση: Παυλιδάκης Ιωάννης