Κακοκαιρία: Προβλήματα σε Έβρο, Θεσσαλονίκη, Ναύπακτο και Λέσβο

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε το έντονο κύμα κακοκαιρίας που σάρωσε τη χώρα μας το προηγούμενο εικοσιτετράωρο με τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού να είναι οι έντονες βροχές και καταιγίδες, σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Προβλήματα είχαμε στον Έβρο όπου το ύψος του ποταμού Άρδα ανέβηκε επικίνδυνα με τις περιοχές γύρω από το Σουφλί και το Διδυμότειχο να πλημμυρίζουν για ακόμα μία φορά, δείχνοντας πως πολλά πράγματα πρέπει να γίνουν στην περιοχή ώστε να αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα στο μέλλον.

Πολλοί άνθρωποι κινδύνεψαν, δεκάδες σπίτια υπέστησαν καταστροφές, ενώ είχαμε και μεταφορά ανθρώπων στο νοσοκομείο.

Προβλήματα είχαμε και στη Λέσβο, καθώς στο ποτάμι που διασχίζει την Καλλονή, φούσκωσε με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η γύρω περιοχή και να απειλείται η κωμόπολη της Καλλονής. Προβλήματα είχαμε επίσης στην Ερεσό και και στο Σκούταρο όπου πλημμύρισαν πολλά σπίτια.

Τέλος προβλήματα είχαμε και στη Θεσσαλονίκη και την Ναύπακτο όπου σπίτια υπέστησαν μεγάλες ζημιές, οι δρόμοι έγιναν ποτάμια και σε πολλές περιοχές είχαμε διακοπές ρεύματος. Στις Σέρρες οι αρχές και οι κάτοικοι είναι σε επιφυλακή καθώς ο ποταμός Στρυμόνας έχει φουσκώσει στη Βουλγαρία πράγμα που κρατά τους πάντες σε εγρήγορση.

Πηγή: newsit.gr

   Δημοσίευση: Παυλιδάκης Ιωάννης