Νηστίσιμη ζύμη για κρέπες - Εύκολο λαχταριστό γλυκό!

Μιας και διανύουμε περίοδο νηστείας, σας προτείνουμε να φτιάξετε κρέπες με νηστίσιμο ζυμάρι. Μια εύκολη, γρήγορη αλλά και οικονομική συνταγή.

ΥΛΙΚΆ

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2-2 1/2 φλιτζάνια νερό (δύο με δυόμισι)
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 6 κ.σ. σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

  • Aνακατεύουμε καλά το αλεύρι με το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν και τη βανίλια.Πρέπει να γίνει ένας αραιός χυλός.
  • Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε 1/2 κουταλιά σούπας σπορέλαιο να κάψει και ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά τη γυρίζουμε και από την άλλη με τη βοήθεια φαρδιάς σπάτουλας. Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι.
  • Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
  • Τέλος, μπορείτε να τις γεμίσετε με μαρμελάδα ή με νηστίσιμη μερέντα.

Νηστίσιμη ζύμη για κρέπες - Εύκολο λαχταριστό γλυκό

 

 

Πηγή: https://www.athensmagazine.gr

Επιμέλεια άρθρου: Πηνελόπη Κιλιντζιράκη