Προκόπης Μανουσόπουλος: Ο αγαπημένος Ηλείος φωτογράφος συνεχίζει να σαρώνει διεθνή βραβεία

Με 5 φωτογραφίες και ένα άλμπουμ, έλαβε μέρος ο Προκόπης Μανουσόπουλος, διακεκριμένος φωτογράφος από την Ζαχάρω, σε διεθνή διαγωνισμό, καταφέρνοντας να διεκδικήσει με την δουλειά του δύο πρώτα βραβεία και 4 merit awards. 

Vraviophoto.jpg

Ειδικότερα, το MPI (Masters Photographers International), είναι ένας οργανισμός φωτογράφων με έδρα στον Καναδά, ο οποίος μια φορά τον χρόνο διοργανώνει τον φωτογραφικό διαγωνισμό “International image challenge”. Στον διεθνή διαγωνισμό, μπορούν να πάρουν μέρος φωτογράφοι από όλο το κόσμο και αυτό μεταφράζεται σε πολύ υψηλό επίπεδο εικόνων και σε δυνατό ανταγωνισμό.

Ο Προκόπης Μανουσόπουλος, ο οποίο ζει και εργάζεται στην Ζαχάρω, έλαβε μέρος για πρώτη φορά στον διαγωνισμό, υποβάλλοντας πέντε φωτογραφίες και ένα άλμπουμ. Η δουλειά του κατάφερε να μαγέψει τους κριτικούς και του εξασφάλισε δύο πρώτα βραβεία και 4 merit awards. 

Fotovravia.jpg

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για το άλμπουμ του “Escape”, το οποίο κατάφερε να αποσπάσει την ανώτερη βαθμολογική διάκριση, το πλατινένιο βραβείο, ξεχωρίζοντας από τις υπόλοιπες δουλειές, κάνοντας τον Προκόπη Μανουσόπουλο, τον πρώτο Έλληνα φωτογράφο, ο οποίος κατάφερε να διακριθεί με το συγκεκριμένο βραβείο. 

Ο ίδιος δήλωσε μεταξύ άλλων: “ Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε αυτό τον διεθνή διαγωνισμό με 5 φωτογραφίες και ένα άλμπουμ. Είναι πολύ τιμητικό για μένα που κατάφερα να αποσπάσω διακρίσεις και για τις έξι συμμετοχές μου. Στον διαγωνισμό παίρνουν μέρος φωτογράφοι από το όλο το κόσμο και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον φίλο και συνάδελφο, Βασίλη Λουκάτο, ο οποίος ήταν εκείνος που με παρότρυνε και με υποστήριξε με την συμμετοχή του".

Fotografos.jpg

Πηγή: ilialive.gr

Επιμέλεια δημοσίευσης : Καρυδάκη Νικολέτα